مشخصات دانشنامه سلامت
موضوع دانشنامه :
موز یا پلانتین !

شرح این دانشنامه :

پلانتین یا موز مخصوص پخت و پز معادل کمتر شیرین، اما نشاسته ای‌تر از موز است. موز شیرین که به نام «موز دسری» نیز شناخته می شود، در آمریکا و اروپا از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است، اما پلانتین یکی از مواد غذایی ثابت در رژیم غذایی مردم ساکن کشورهای گرمسیری محسوب می شود. برخلاف موز دسری، پلانتین تقریبا همواره باید پیش از مصرف پخته شود

تفاوت موز با پلانتین :

پلانتین از نظر مواد مغذی گزینه‌ای سرشار از فیبر، ویتامین‌های A، C، و B۶ و مواد معدنی منیزیم و پتاسیم است.پلانتین منبعی غنی از کربوهیدارت‌های پیچیده، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. به عنوان یک ماده غذایی، افراد بسیاری در جهان قرن هاست که از پلانتین استفاده می‌کنند.پلانتین منبع خوبی برای پروتئین و چربی نیست، از این رو، تنها یک بخش از یک رژیم غذایی سالم و متعادل را ارائه می‌کندپلانتین حاوی تقریبا ۳۲ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C در هر فنجان است. این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند و در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.میزان بالای پتاسیم موجود در پلانتین برای حفظ مایعات سلولی و بدن که ضربان قلب و فشار خون را کنترل می‌کنند، ضروری است.همچنین، پلانتین منبع خوبی برای ویتامین B۶ (پیریدوکسین) است. یک فنجان پلانتین برش خورده تقریبا ۳۴ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده مغذی را تامین می‌کند. ویتامین B۶ به کاهش سطوح هموسیستئین که اغلب با بیماری عروق کرونر و سکته مغزی مرتبط است، کمک می‌کند.پلانتین به طور معمول سرخ شده و در کنار ظرف غذا در رستوران‌ها یا روی بستنی قرار می‌گیرد. در شرایطی که از عطر و طعم خوبی برخوردار هستند، اما پلانتین سرخ شده انتخاب غذایی سالمی محسوب نمی‌شود اگر در روغنی ناسالم آماده شده یا اگر در تلاش برای کاهش وزن خود هستید.


منبع اطلاعات : https://www.asriran.com/