مشخصات دانشنامه سلامت | |
---|---|
موضوع دانشنامه : | با این 7 خوراکی بدن خود را در برابر کرونا تقویت کنید |
شرح این دانشنامه :
مرکبات
تقریبا تمام مرکبات سرشار از ویتامین سی هستند و میتوانید با استفاده از آنها به هر وعده غذاییتان ویتامین سی بیفزایید. از این مرکبات میتوان به گریپفروت، پرتقال، لیمو ترش، لیمو شیرین و نارنگی اشاره کرد.
کلم بروکلی
این سبزی که نوعی گل کلم است، حاوی انواع ویتامین و مواد معدنی است. آن مملو از ویتامینهای سی آ ایی و همچنین فیبر و آنتیآکسیدانهاست بروکلی یکی از سالمترین سبزیهایی است که میتوانید مصرف کنید. بهترین روش مصرف این سبزی، خام خوردن یا بخارپز آن است تا مواد مغذی آن از بین نرود
سیر
بیشتر دستور غذاها حاوی سیر هستند. این ماده خوراکی کمی ماده معدنی روی به غذایتان اضافه میکند که وجود آن برای سلامت بدن ضروری است. سیر جلوی سفت شدن رگها را میگیرد و البته شواهد اندکی در پایین آمدن فشار خون با مصرف سیر هم وجود دارد. در ضمن از آنجاییکه سیر حاوی ترکیبات سولفوری مانند آلیسین است، میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
زنجبیل
زنجبیل ماده خوراکی دیگری است که در بیماریها به کمکمان میآید. آن از التهاب میکاهد و به همین دلیل برای درمان گلو درد و بیماریهای التهابی مناسب است. همچنین زنجبیل میتواند از حالت تهوع بکاهد.
زنجبیل به علت وجود ماده جینجرول که نوعی کپسایسین است، طبع بسیار گرمی دارد. کپسایسین، در فلفلهای تند سبز و قرمز یافت میشود و علت تند بودن فلفلها وجود همین ماده است.
همچنین زنجبیل میتواند از دردهای مزمن بکاهد و ویژگیهای کاهش کلسترول دارد.
اسفناج
اسفناج نه فقط به دلیل اینکه سرشار از ویتامین سی ا ست، بلکه به دلیل سرشار بودن از بیشمار آنتی اکسیدان و بتاکاروتن در این فهرست جای گرفته است. آن میتواند به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با عفونتها کمک کند
اسفناج، مانند کلم بروکلی، وقتی خام مصرف شود، بیشترین مواد مغذی خود را حفظ میکند. البته کمی پختن آن باعث میشود که ویتامین آ و مواد مغذی دیگری را که از ماده ضدمغذی اسیداگزالیک آزاد میشود را آسانتر جذب کند.
مواد ضدمغذی ترکیباتی درونی خوراکیها هستند که روی توانایی جذب مواد مغذی در بدن اثر منفی میگذارند.
زردچوبه
این ادویه زردرنگ که یکی از ادویههای اصلی در تهیه انواع غذاهاست، خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند در درمان آرتروز و روماتیسم مفصلی موثر باشد.
بررسیها نشان داده است که غلظت بالای ماده کورکومین، که موجب زردی این ادویه شده است، ضد ویروس است و میتواند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد. این ماده همچنین از صدمات ماهیچهای ناشی از ورزش میکاهد.
چای سبز
انواع چایهای سبز و سیاه حاوی فلاونوئیدها، نوعی آنتیاکسیدان، هستند. اما چای سبز مقدار بالایی از آنتیاکسیدانی دیگر به نام اپیگالوستاچین گالت را هم دارد. در بررسیها مشخص شده که این آنتیاکسیدان میتواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد. فرآیند تخمیر در تولید چای سیاه، بخش زیادی از آنتیاکسیدان از بین میبرد و به علت اینکه چای سبز طی فرآیند بخار تولید میشود، نه تخمیر، این آنتیاکسیدان را در خود حفظ میکند.
همچنین چای سبز حاوی مقدار بالایی از اسید ال-تیانین است که در تولید ترکیبات ضدمیکروبی در سلولهای تی-که از سلولهای سیستم ایمنی بدن هستند- موثر است.
منبع : https://arakmu.ac.ir/vcfd/fa/news/11168
دیدگاه خود را بنویسید